Skip to content

Konjević: Potrebna suštinska borba kako bi zaposleni i penzioneri imali uslove kao u zemljama EU

Danas slavimo 1. maj, Međunarodni praznik rada i prisjećamo se generacija koje su se borile za pravedne i  dostojanstvene radne uslove.

Ovo je samo jedna od svakodnevnih prilika da ukažemo na probleme sa kojima se suočavaju radnici iz svih društvenih oblasti u Crnoj Gori.

Kao partija možemo se podsjetiti dobrih stvari koje smo uradili u proteklom periodu kroz borbu za slobodne dane praznika, veću minimalnu platu i penziju, pluralizam sindikalnog organizovanja i mnoge druge zakonske inicijative, ali ne možemo biti zadovoljni današnjim položajem i pravima radnika i penzionera.

U obavezi smo da kao društvo na nove izazove damo brza i efikasna rješenja, poput danas aktuelnog rasta stanarina za 30.000 crnogorskih porodica, nejednakosti na tržištu rada izazvanih populističkim potezima ili problema u zdravstvenom sistemu.

Zbog toga je umjesto, često kurtoaznih čestitki, potrebna suštinska borba kako bi zaposleni u Crnoj Gori i naši penzioneri imali uslove kao što imaju njihove kolege u zemljama EU.

U svoje lično ime i u ime Socijaldemokratske partije, svim crnogorskim radnicima želim srećan međunarodni Dan rada!

Raško Konjević

Predsjednik SDP