Skip to content

Konjević: Uvjeren sam da će nam godina pred nama donijeti više stabilnosti i odlučnosti

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Raško Konjević uputio je Novogodišnju čestitku svim građankama i građanima Crne Gore.

“Najteže je biti strpljiv, odlučan i hrabar u vremenima izazova i neizvjesnosti a upravo takva je bila godina koju ispraćamo. Kao i prethodna, obilježena epidemijom koja je pogodila cijeli svijet, donijela nam je mnogo tuge zbog gubitka života velikog broja naših građana. Zdravlje stanovništva uvijek mora biti na prvom mjestu – to je test za cijelo naše društvo i izazov kojem ćemo morati svi zajedno više da se posvetimo.

Zajedništvo i okupljanje na vrijednostima savremenih građanskih zajednica politički je, a ujedno, i društveni odgovor na brojne anomalije i nesnalaženja crnogorskog društva. Samo tako, vođena progresivnim uvjerenjima i idejama, Crna Gora kao politička i državna zajednica može biti napredna i uspješna, čime će i svim njenim građanima biti pružena šansa za pristojnu i sigurnu egzistenciju.

Crna Gora je kroz svoju dugu istoriju znala kako da mudrošću odgovori na izazove i tako sačuva ono što je najsvetije. Biti najsnažniji i najmudriji onda kada je najteže – odlika je čvrstih, jakih i nepokolebljivih, a to je ono što je čuvalo i sačuvalo Crnu Goru kroz milenijum njenog postojanja te utrlo put u njenu vječnost.

Uvjeren sam da će nam godina pred nama donijeti više stabilnosti i odlučnosti da zajednički izgradimo bolju budućnost za sve nas.

U ime Socijaldemokratske Partije Crne Gore i svoje lično, svim građankama i građanima želim srećnu novu 2022 godinu.” navodi se u čestitci Konjevića.