Skip to content

Konjević: Vlada će pasti u ponedjeljak

Inicijativa opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi nije isključivo motivisana željom da se ona obori već i željom da se konačno potvrdi ko tu i takvu Vladu podržava – kazao je predsjednik SDP-a Raško Konjević u emisiji Aritmija autorke Tamare Nikčević.

Uvjeren je, kaže, da će Vlada pasti u ponedjeljak.

– Mislim da ćemo imati dovoljan broj poslanika ili ćemo obezbijediti neku vrstu političkog dogovora koji će obezbijediti da se to vrlo brzo desi, ako ne u ponedjeljak – smatra Konjević, prenosi Gradski portal.

Izbori su, kaže Konjević, najbolje rješenje oko kog bi se svi lako dogovorili, ali i manjinska Vlada postoji kao jedna od mogućnosti.

– Naravno, moramo da znamo da sve dok je Parlament u legitimitetu 4 godine, možete stotine vlada da izaberete, ako imate političkih većina za to. Da li je to realno ili nije, neću reći ni da je realno, neću reći ni da nije. Postoji određena mogućnost, ali negdje ono što je sigurno da ovakav status quo se prosto ne može zadržati – kazao je Konjević.

Skraćenje mandata Skupštini, koji najavljuje Demokratski front, samo je uvod u nove izbore. Ukoliko su spremni na podršku opozicije, mislim da su im vrata otvorena, zaključuje Konjević.