Skip to content

Krivokapić: Djeca nam danas žive uz Zadrugu, Jugoslavija je bila superiorna

Nekadašnji predsjednik Skupštine Crne Gore i počasni predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić kazao je danas na Forumu za tranzicionu pravdu koja je održana u Beogradu da oni koji su odrastali u Jugoslaviji su odgojeni u „superiornoj kulturi“.

Krivokapić je to kazao upoređujući kulturu u kojoj djeca odrastaju nakon raspada Jugoslavije.

– Naša djeca su, nažalost, školovana na Pinku i na Zadrugama. Duše naše djece se truju, istorija kod nas ide unazad. Ali, snaga liderstva to može da mijenja- naveo je Krivokapić.

Dodao je da u Beograd nije došao zbog pomirenja, već zbog nastavka borbe protiv onih koji su izgubili sve ratove, a ipak vladaju.

– Evropa je ovde ostavila ovdje pse rata da nam vrate demokratiju. Ubice evropske ideje i demokratije su sada partneri sa Briselom. To su dijagnoze sa kojima se ne možemo liječiti-kazao je Krivokapić.

On je ocijenio da se svi nacionalisti obračunavaju sa jugoslovenstvom, ali sa kulturološkog, a ne političkog aspekta.

– Nije postojao bolji ekonomski-socijalni period u životu svih južnoslovenskih naroda, nego iz vremena druge Jugoslavije. Zato treba da se vratimo jugoslovenskim dostignućima koja smo imali, kako bismo mladima lakše objasnili kakvim vrijednostima treba težiti- zaključio je Krivokapić.