Skip to content

Krivokapić: Dobri znakovi iz Brisela već u oktobru

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić kazao je u intervju za Televiziju Crne Gore da je ovo vrijeme mogućnosti za Crnu Goru i prilika da ubrza svoj put ka EU.

Takvu poruku je, je navodi Krivokapić, čuo i na sastanku sa ministrima vanjskih poslova u Briselu.

“Ovo je vrijeme mogućnosti za Crnu Goru da ugrabi jedan dio istorijskog trenutka da ubrza put ka EU i da tim ubrzanim putem stigne do sigurne evropske luke”,  naveo je Krivokapić za TVCG.

Dobre znakove iz Evropske unije, Krivokapić, očekuje već do oktobra.

“Dobre znakove da smo pred vratima EU u roku od od mogućeg mandata ove Vlade, ako izdrži pun mandat. To jeste cilj koji smo postigli, to jeste cilj koji je nakon ovih razgovora već opipljiv cilj”, rekao je Krivokapić.

Nada se da će ovo vrijeme promjena za Crnu Goru biti dobro.

“I da će ova vlada moguće izbaciti više nego što je i sama očekivala”, kazao je Krivokapić.

Dodaje i da su zadaci Crne Gore na putu ka EU isti, da će sada rezultati se bolje vrednovati.

“To je vladavina prava, kroz velike slučajeve, koji su nadam se dobro argumentovani, da mogu biti branjivi, da su zasnovani na činjenicama, ne želim nikada da mislim da je nešto presuđeno prije nego što jeste”, naveo je Krivokapić.

Ističe i da je cilj i privlačenje stranih investitora u koji, kako kaže, neće biti ugrađena korupcija.

“Ono što ćemo dobiti kao kredibilan partner EU, na ukrajinskom slučaju, najavljena nam je i danas i ponuđena pomoć i na logističkom i na finansijskom nivou u sprovođenju sankcija, ali samim tim i u borbi protiv kriminala. Ja sam uvjeren u to da EU želi da ima slučaj kao što je Crna Gora”, poručio je šef diplomatije.

On ističe da je ponekad i privilegija kada dođete poslije loše vlade, koja je, kako dodaje bila negacija evropskih vrijednosti.

“Nova Vlada dobija više mogućnosti kada su vidjeli kako može da bude ružno Crnoj Gori sa prethodnom vladom”, naglasio je Krivokapić.

On očekuje ubrzanje puta ka EU.

“Naša sudbina u evropskim integracijama je u našim rukama. EU nije prepreka ona je širom otvorial vlada i ako postoji naša odlučnost više prepreka nema”, poručio je Krivokapić.