Skip to content

Krivokapić: Đukanović da odluči kako do najbolje vlade

Počasni predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić kaže da je u rukama predsjednika države da odluči koje su najbolje mogućnosti da se dođe do što kvallitetnije buduće Vlade. Od institucije predsjednika države Krivokapić očekuje da se pokaže kao stabilizator i da se na programskoj osnovi napravi stabilna nova Vlada. Napominje da njeno djelovanje mora biti isključivo u interesu građana.

“Mandat je u rukama predsjednika države. On treba da izmjeri koje su mogućnosti da dođemo do što kvalitetnije Vlade u ovim okolnostima koje su se, na sreću, pojavile nakon te godine i po dana antisekularne Vlade, da ne kažem crkvene Vlade. Računam da će datirati te okolnosti da niko više ne manipuliše izbornom voljom građana”, kaže on.

Krivokapić napominje da Vlada mora biti bolja nego sve prethodne, ali poručuje da joj ne treba stavljati zadatke koje nije realno da će riješiti.

“Govori se o podjelama, a ja mislim da te podjele tu godinu dana nećemo riješiti sigurno, ali ih možemo smanjiti time što ćemo izabrati teme koje su samo u interesu građana”, istakao je nekadašnji predsjednik Skupštine.

Na pitanje koga očekuje kao budućeg premijera, Krivokapić odgovara:

“Ne očekujem nikog. Očekujem onog ko može skupiti najviše poslanika na pravom programu”.

Kada je riječ o učešću SDP-a u budućem sastavu Vlade, Krivokapić poručuje da će biti tu da pomognu kako bi se stvari vratile u elementarnu normalu, a to je , kako zaključuje, da budemo u skladu sa Ustavom.

Počasni predsjednik Socijaldemokratske partije za Gradsku televiziju objašnjava da se ta stranka uvijek trudila da utiče na stabilnost politčkih prilika u Crnoj Gori, pa će, kako poručuju tako biti i ubuduće.

izvor: GRADSKI. me