Skip to content

Krivokapić: Proširenje rusko-srpskog sveta agresija na proces proširenja EU

Počasni predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić govorio je na “Balkanskom integracionom forumu 2022”. Krivokapić je bio panelista na temu “Zapadni Balkan i proširenje EU – refleksije ruske agresije na Ukrajinu”.

“Crna Gora je dobrom politikom bila takozvani “front runner” u evropskim integracijama. Danas je više “front” nego “runner” i zato se ni ne kreće naprijed već je iz perioda stagnacije prešla u period ozbiljnog nazadovanja. Mali brodovi imaju obavezu da bolje hvataju vjetar jer nemaju tu zaštitu kakvu imaju veliki, ali kad ih uhvati onda se kreće puno brže. Crna Gora je imala istorijsku šansu da ove godine uhvati takav dobar vjetar i napravi veliki iskorak da krene u završne pregovore za punopravno članstvo u EU. Umjesto toga propali premjer Abazović je umjesto ka Briselu poveo Vladu pod mantiju Beograda i u reintegraciju velikosrpskog sveta.

Mi, koji smo antiratni aktivisti, znamo kolika je moć velikodržavnih ideologija. Zbog toga nam je potrebna snažna i nedvosmoslena evropska politika.” rekao je Krivokapić u svom izlaganju.