Skip to content

Kurtanović: Želimo da budemo dio procesa odlučivanja, da o našim pravima odlučujemo mi i da se ista poštuju

4. Aprila obilježavamo Dan studenata i sjećamo se tragično nastradalog Žarka Marinovića koji je u sjećanjima svih ostao kao borac za prava studenata.

Sjećanje na njegovu tragičnu smrt daje nam uvertiru u razvoj položaja studenata tada i sada. Sada smo u nešto boljoj poziciji kada se naš glas čuje, ne uvijek i svuda i ne onoliko glasno koliko bi mi htjeli, ali čuje. Borba za boljim pravima još traje. Želimo da budemo dio procesa odlučivanja, da o našim pravima odlučujemo mi i da se ista poštuju.

Svjesni trenutka života u kom živimo, vidimo da nam se pružaju mnoge prilike, a naše je da ih iskoristimo. Univerzitet kao glavni stepenik ka uspjehu, može biti jedna od sigurnih karti za sreću svakog pojedinca. Uvijek ponavljajte sebi da zaslužujete najbolje, ne zaboravljajući svoj cilj. Studentske dane etiketirajmo kao najljepši period svog života, naporno radeći da nam budućnost poslije studija bude još ljepša i bolja.

Završetkom svake škole (osnovne, srednje, univerziteta) zatvaramo jedan period svog života. Na kraju svakog perioda shvatimo da se razlikujemo od prethodnog, da nismo isti danas, a nećemo ni sjutra biti. Bitno je te promjene usmjeriti ka boljem i težiti svakog dana da postanemo bolji ljudi. Na kraju svega, to je najbitnije.

Studenti su budućnost svakog društva, a da bi društvo već danas bilo bolje, moraju postati i sadašnjost.

Srećan Dan studenata!

Belmina Kurtanović

Članica GO FM SDP CG