Skip to content

Laburistička partija Velike Britanije podržala SDP na izborima 11. juna

Laburistička partija Velike Britanije, koja je jedna od dvije vodeće političke partije u ovoj zemlji, povodom predstojećih parlamentarnih izbora uputila je podršku Socijaldemokratskoj partiji i listi “Za nasu kuću”.

U pismu podrške britankih laburista se navodi očekivanje da će SDP zabilježiti dobar izbormi rezultar na izborima 11. juna i povećati broj poslaničkih mjesta u crnogorskom Parlamentu.

U pismu se iskazuje zadovoljstvo zbog činjenice da je dugogodišnja saradnja između dvije organizacije kroz različite programe rezultirala novim znanjima i vještinama koje su stekli predstavnici mlade generacije političara iz SDP-a koji su sposobni da postanu budući politički lideri.

“Posebno napominjemo da je SDP članica Socijalističke internacionale od 1996. godine kao i članica Progresivne Alijanse, doprinoseći na taj način globalnoj misiji ispunjavanja ciljeva političkog, ekomomskog i socijalnog progresa”.

U pismu podrške britanskih laburista upućenom SDP-u zaključuje se da će se uspješna saradnja između dvije partije  nastaviti i nakon parlamentarnih izbora.