Skip to content

Lekić: Otvaranje Omladinskog centra biće prioritet nove vlasti u Tuzima

U prethodnom periodu, uprkos obećanjima aktuelne i bivše vlasti, bili smo svjedoci kontinuirane marginalizacije mladih i njihovog položaja u društvu.

Dugo najavljivani Omladinski centar bi kroz razne aktivnosti, poput edukativnih radionica, obuka, predavanja, ali i kao mjesto sastanaka i konsultacija mladih bio polazna tačka sa koje bi se mladi napokon uključili u procese donošenja odluka.

Osim za pružanje usluga mladima, Omladinski centar će koristiti i za:

– pružanje psiho-socijalne podrške, podrške biznis inicijativama, osnaživanju umrežavanja s vršnjacima iz regiona u svrhu razmjene znanja i iskustava, podršku inovativnim pristupima i idejama koje će generisati razvojne ideje i pretakati ih u konkretne projekte, te dodatno osnažiti inicijative mladih u Tuzima, održavanje naprednih kurseva u oblasti informativnih tehnologija, održavanje osnovnih i naprednih kurseva engleskog, albanskog i znakovnog jezika koji će doprinijeti lakšoj mobilnosti i boljem međusobnom razumijevanju.

Sve prethodno pobrojano, i ne samo to, će omogućiti kreiranje novih radnih mjesta, promovisati volonterizam kao evropsku vrijednost mladih, te značajnije doprinijeti inkluzivnosti mladih na svim nivoima.

Mladi su uvijek bili, i ostali, pokretačka snaga i oslonac svakog društva koji pokreće promjene koje su neminovnost u našim Tuzima. Ulaganje u aktivizam mladih, koji vodi ka pozitivnim promjenama u društvu, je ulaganje u budućnost u kojoj će mladi imati mjesto koje zaslužuju.

Glas za koaliciju “Svim srcem za Tuzi” je glas za mlade i zajedničku bolju budućnost.

Omar Lekić

Kandidat za odbornika liste “SDP i Pokret za Tuzi – Svim srcem za Tuzi”