Skip to content

Lisičić: SDP Tivat pozdravlja ideju da se glavni opštinski resurs Pine vrati građanima

SDP Tivat pozdravlja i zalaže se za ideju da se glavni opštinski resurs “Pine” vrati građanima ali iskazuje zabrinutost zbog procesa i načina potpisivanja ugovora kao i visine cijene koju će platiti građani Tivta, saopštio je član Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Ćazim Lisičić.

“Ne tako davno, pojedini članovi vladajuće koalicije su bili glasni iz opozicije kada je u pitanju JP “Morsko dobro” nazivajući ga “Morskim zlom” pa je sasvim opravdan interes javnosti šta sada kada su na vlasti motiviše vladajuću većinu da sa osmijehom potpisuju ugovore sa JP “Morsko dobro””, poručuje Lisičić.

Aktuelna vladajuća većina je obećavala građanima reviziju svih ugovora koje je sklopila prethodna vlast.

“Za rezultat imamo potpisivanje ugovora mimo tendera koji je po višestruko skupljoj cijeni nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu. To je posebno problematično imajući u vidu da će se taj iznos isplaćivati iz budžeta Opštine, koji bi u godini pandemije sigurno mogao imati bolju namjenu. U trenutku kada je izvjesno da će morati da se ulože dodatni napori u sanaciji krize koju je napravila pandemija ovakav i slični nameti ne idu u prilog racionalnog rukovanja resursima”, dodaje Lisičić.

Napominje da SDP Tivat će kao i dosad podržati dobre inicijative ali i ukazivati na anomalije kako bivše tako i aktuelne većine jer su građani Tivta siti “džentlmenskih” dogovora koji se, kako kaže,  “uvijek završe štetom po budžet naše Opštine a time i štetom po naše sugrađane”.