Skip to content

Marković: Pomjeranje premijerskog sata neozbiljno, PES ne radi ništa kako bi Crna Gora što prije postala članica EU

Dobro je što je opozicija napravila konkretan potez i što je konačno pokazano premijeru Milojku Spajiću da je on na čelu Vlade koja odgovara parlamentu, ocijenila je predsjednica Foruma mladih SDP-a Jovana Marković.

Marković je, gostujući u emisiji Presing na Gradskoj televiziji istakla da je pomjeranje premijerskog sata bilo neozbiljno.

„Bilo je očekivano da će stići reakcija od strane opozicije, jer je ona bila prozvana zato što je Spajić kazao da su oni zahtijevali da se premijerski sat pomjeri. Građani su pozitivno reagovali na taj vid protesta jer je konačno pokazano da premijer ne može da dolazi u parlament kada on hoće i kada mu to odgovara“, dodaje Marković.

Govoreći o otkazivanju posjete predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela Crnoj Gori, Marković kaže da je to bilo očekivano.

„Prvo smo dobili protestnu notu iz Hrvatske, u kojoj nas upozoravaju da ne izglasamo Rezoluciju o Jasenovcu zato što ona nije pitanje Skupštine Crne Gore“, navodi Marković i dodaje da se država vratila unazad nakon dobijanja IBAR-a.

Marković smatra da PES ne radi ništa kako bi Crna Gora što prije postala članica Evropske unije.

„Što se tiče evropskih integracija, stojimo u mjestu“, ocjenjuje Marković.