Skip to content

Marković sarkastično: Hvala nebesima što imamo Vladu Dritana Abazovića i njegovih ministara

Velikodušno hvala Dritanu Abazoviću, Goranu Đuroviću & co. jer su hrabro lupili šakom o sto i naredili da se crnogorskim gimnazijalcima mora obezbijediti put na 53. Međunarodnu olimpijadu iz fizike i u tu svrhu iskoristili svoje ministarske visprenosti. Da podsjetim, saopšteno je da „tehničke prepreke“ i nedostatak sredstava (najprije će biti ovo drugo) sprječavaju odlazak naših najboljih učenika na međunarodno takmičenje u Tokio.

Međutim, hvala nebesima i svemu ostalom što mi za vlast imamo Vladu Dritana Abazovića i njegovih ministara koji su, nakon što su ga napravili, isti problem ekspresno populistički riješili, svaka čast.

Gimnazijalci će na kraju ići, i to je najbitnije, ali ne smijemo zaboraviti da je ovo samo još jedan u nizu primjera sistemskog urušavanja obrazovnog sistema i tjeranja mladih iz Crne Gore kojima je svaki progres na staklenim nogama u Crnoj Gori.

Nije suština u zalaganju ministara da se konkretno ovaj problem ekspresno riješi, problematična je politika koja ni izbliza ne prati potrebe mladih niti u tom smislu opredjeljuje adekvatna finansijska sredstva.

Možda bi ipak bilo korisnije i svrsishodnije umjesto davanja stotina hiljada eura godišnje za vjerske organizacije, ta sredstva usmjeriti u fond koji će podržati crnogorske talente. Pa da tek onda pričamo o crnogorskoj omladini i našoj budućnosti u svojoj domovini.

Jovana Marković

Predsjednica Foruma mladih SDP

Kandidatkinja za poslanicu na listi „SDP – Za našu kuću“