Skip to content

Mugoša: Učinićemo sve da gastronomski turizam zaživi na Cetinju

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Budimir Mugoša prisustvovao je press konferenciji povodom otvaranja prvog internacionalnog Sajma pršuta MESAP 2022 i izrazio je želju da ovaj Sajam dobije cjelogodišnji karakter.

“Čast mi je i zadovoljstvo biti sa vama danas na Cetinju i da vam lično i institucionalno mogu pomoći u realizaciji ovog sjajnog projekta” izjavio je Mugoša.

“Upoznat sam sa idejom od samog početka i danas sa pozicije državnog sekretara ću vas podržati i učiniti sve da gastronomski turizam zaživi na Cetinju. Ovaj vid turizma je uz vjerski i zdravstveni u ekspanziji” istakao je Mugoša.

“Pomoći ću da ova manifestacija bude cjelosezonska i da uz pršut svakog vikenda u julu i avgustu promoviše i crnogorske gastronomske specijalitete vina, sireve, masline,skorup, goveđu i bravlju steknu, med, kačamak i kiselo mlijeko. Da Cetinje bude mjesto spajanja turista sa proizvođačima tradicionalnih crnogorskih jela” naglasio je Mugoša.

“Sa zadovoljstvom ću vam pomoći u organizaciji ove manifestacije i da iduće godine bude takmičarskog karaktera jer imate takmičarskog duha  i želju da budete bolji od komšija sa Njeguša” zaključio je Mugoša.