Skip to content

Mugoša: Moramo zaštititi crnogorsku poljoprivrednu proizvodnju od nelojalne konkurencije

Kandidat za poslanika na listi “SDP – Za našu kuću”, Budimir Mugoša, saopštio je da je jedan od njihovih prioriteta da se agro-budžet sa 1% koliko je trenutno podigne na 5% Budžeta, kao i ukidanje akciza i poreza na gorivo koje se koristi u poljoprivredi.

“Vi znate da ja poznajem vaše probleme jer živim život jednog poljoprivrednika, od poljoprivrede živim i sve što imam stekao sam radeći u poljoprivredi. Prva stvar koju moramo uraditi u narednom periodu to je da ukinemo akcize i porez na gorivo koje koristimo u poljoprivredi. Druga stvar koju moramo uraditi jeste da podignemo agro-budžet sa 1% koliko je trenutno na 5% koliko je u svim normalnim zemljama koje svoju poljoprivredu smatraju bitnom privrednom granom. Moramo uraditi sve da naša djeca ne budu posljednja generacija koja je rođena na ognjištima naših predaka, da ostanu da žive i rade na onom mjestu gdje se najbolje osjećaju a to je na svom ognjištu odnosno svojoj kući” naglasio je Mugoša.

“Moja je želja da naša Crna Gora bude kuća uređena i složna kao što pčele koje ja uzgajam funkcionišu. Ovo je jedan primjer kako jedna zajednica može da bude uspješna kada je organizovana i kad je složna, uradimo sve da budemo vrijedni kao pčele” naveo je Mugoša.

“Ja vam ne mogu obećati da ćete živjeti bogato, da ćete imati platu od hiljadu eura ako ne budete radili. Ja vam mogu obećati da ću vam pružiti šansu da radite i da od svog rada živite pristojno, a onda kad budemo zaradili svi, kad budemo bogato društvo onda ćemo moći i imati šta da dijelimo” istakao je Mugoša.

“Moramo uraditi sve da spasimo crnogorski brend u poljoprivredi a to su Plantaže 13. jul i da njihovih 4.000 hektara ostanu u državnom vlassništvu a da oni ostanu da rade na tom imanju kao što su nekada bile ponos crnogorske privrede. Mi moramo zaštititi crnogorsku poljoprivrednu proizvodnju od nelojalne konkurencije, ne od svake konkurencije, zdrava konkurencija je dobra ali mi imamo danas nelojalnu konkurenciju. Uvozimo robu vrlo lošeg kvaliteta a mi našu ne možemo da prodamo” istakao je Mugoša.

“Znate da Crna Gora ima možda i najbolju hranu zato što zemljište nije zagađeno, koristimo malu količinu pesticida, imamo turizam preko kojeg možemo da realizujemo našu proizvodnju. Uradimo sve da Crna Gora bude naša kuća i naš zajednički dom” zaključio je Mugoša.

Budimir Mugoša

Kandidat za poslanika na listi “SDP – Za našu kuću”