Skip to content

Mujić: Studenti u drugoj fazi doma u Podgorici četiri mjeseca bez grijanja i tople vode

Dok bi ovakva situacija u Evropi, ka kojoj u svakom smislu težimo bio nezamisliv čin, naši studenti već četvrti mjesec žive u nehumanim uslovima u drugoj fazi studentskog doma u Podgorici. Već je skoro četiri mjeseca kako nemaju grijanje ni tople vode uz objašnjenje da su popravke u toku, te da će problemi ubrzo biti riješeni.

Nedopustivo je da naši studenti u 21. vijeku žive u ovakvim uslovima, a naročito ne u studentskom domu, u periodu njihovog života kada u njih najviše svi moramo da ulažemo. Da li je potrebno da se završi još jedan semestar i da tek onda nadležni reaguju ili će napokon dovesti popravke kraju i uspjeti da se ljetnji semestar završi u “normalnim”,  uslovima za život?

Više se ne radi o razlikama življenja u studentskom domu i u privatnom smještaju, radi se o ispunjavanju osnovnih životnih potreba.

Zato ovim putem pozivamo nadležne da što prije reaguju, kako sljedeću zimu ne bi dočekali u istim uslovima. Svi smo mi djeca Crne Gore koja želimo da svoj život i svoju budućnost gradimo u svojoj državi.

Selma Mujić

Predsjednica Foruma mladih Ulcinj