Skip to content

Nermin Nikšić čestitao Dan SDP i uputio podršku u susret izborima 11.juna

Premijer Federacije BiH i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić čestitao je Socijaldemokratskoj partiji Crne Gore Dan partije i uputio podršku SDP-u povodom predstojećih parlamentarnih izbora.

U čestitci Nikšića se navodi:

Drugarice i drugovi, članice i članovi SDP Crne Gore, sretan vam 33. rođendan. Žao mi je što nisam sa vama u Plavu, mi smo sestrinske partije nastale na antifašistickim tekovinama. Ponosan sam na činjenicu da smo zajedno bili brana nacionalističkom ludilu koje je kao virus zahvatilo prostor naše bivše domovine.

Trećinu vijeka vi ste na pravoj strani istorije. Crna Gora treba jak SDP, naša regija treba jake socijaldemokratske partije. Oduvijek je jaka ljevica na ovom prostoru značila i jaku državu i stabilno društvo. SDP Crne Gore mora biti garant stabilnosti Crne Gore.

SDP BiH, građani BiH i ja lično posebno cijenimo vašu ulogu i stavove tokom agresije na BiH. Ne možemo zaboraviti ratnu posjetu Sarajevu mog brata Ranka i njegovu podršku BiH.

SDP BiH je danas dio izvršne vlasti u BiH, visoko nosimo zastavu BiH i SDP BiH. Želimo vam da i vi nakon izbora 11. juna visoko ponesete zastavu ponosne Crne Gore i SDP Crne Gore. Iskreno se nadam da će naša saradnja nakon izbora osim partijskog imati i međudržavni karakter, što znači da će SDP Crne Gore biti dio vlasti. 

 Da ste nam živi i zdravi, do pobjede antifašističke Crne Gore.