Skip to content

Odgovor Bojana Zekovića na kolumnu Željka Ivanovića

Pošto je uredništvo ND Vijesti kršeći Zakon o medijima, odbilo da objavi odgovor na kolumnu Željka Ivanovićam od prije dva dana u kojoj se bavi tvitom potpredsjednika SDP Bojana Zekovića, ovim putem objavljujemo integralno njegov odgovor:

Uvažavam jedan izuzetan kvalitet gospodina Ivanovića. U, po različitim osnovama podijeljenoj Crnoj Gori, ipak postoji tačka saglasnosti. Oko jedne stvari su saglasni i DF i DPS, i Demokrate i BS, i Medojević i Spajić, i Varvari i gostujući navijači, i antifašisti i četnici, i novinari Vijesti i novinari Pobjede, RTCG-a i CDM-a… u tom mnoštvu različitosti, često i suprotnosti, postoji čvrsto jedinstvo. To je stav o karakteru Željka Ivanovića.

Izvini Željko, nijesam znao da je tvoja ideja o odlaganju izbora. Da sam znao da je tvoja rekao bih da je dobra. Kakve su ti bile druge, odlična. U odnosu na ideju da osoba osumnjičena za šverc narkotika treba biti lider DF-a, ova je sjajna. Nekada od urođene ti pravdoljubivosti i želje za opštim dobrom koja te dovela skoro do prosjačkog štapa, ne vidiš očigledno. Pa osobu koju tužilaštvo sumnjiči da je formirala kriminalnu grupu sa ciljem šverca narkotika predlažeš za političkog lidera. I kad ti partija „brata Dritana”, velikog borca protiv kriminala i kolege Rada Miloševića, glasa u Budvi da u dnevni red uđe zaključak kojim se poziva Tužilaštvo da osobu koju sumnjiči da švercvuje narkotike pusti na slobodu, a koju neki Željko (Ivanović, nije Mitrović) predlaže za političkog lidera, vi ste i  dalje borci protiv kriminala. Pa i Rade Milošević je simbol borbe protiv šverca cigareta.

Mjesec dana tvoj „brat Dritan” javno moli Milatovića „da poništi Đukanovićevu odluku”, a iz Evrope sad mu odgovaraju da je velika neznalica. Pošto je „zapelo” mora i Željko da izađe javno, pa preko mog tvita opomene Spajića. I sad ga je jedan tvit pogodio „među rogove”. Bez hrabrosti da siđe na teren, bez karaktera da objektivno izvještava sa tribina, veličinu će pokazati tako što će nekoga osloviti sa „mali” ili tuđe ime napisati malim slovom. Čujte malo i razmišljanja novinara Vijesti, one su važnije od toga da se svedu na režimsku batinu zarad neostavarenih političkih i nezasitih finansijskih ambicija Željka Ivanovića.

Željka Ivanovića pamtim da sam sreo samo jednom, u aprilu 2017. godine, uoči lokalnih izbora u Herceg Novom. Tada ga je Ranko Krivokapić pozvao da sjedne za naš sto i kada je otišao do toaleta da opere ruke, Željko Ivanović nam je predložio da treba da smijenimo Ranka, a ja da budem predsjednik. Pošto sam od partijskih kolega imao predznanje o njemu, razumio sam da je to njegov način iskazivanja ljubaznosti. Tako je Batrićevića odvajao od Medojevića, Bečića od Milića, Abazovića od Rakčevića, Milatovića od Spajića. Kako  je ostao samo desetak minuta, mi ostali se nijesmo udaljavali od stola, ko zna šta bi rekao za nas, kad tako iza leđa hvali jedinog poznanika.

Da mu je nekadašnji gradonačelnik ucrtao zgradu, mogao je biti zdravo krilo koje je trebalo da smijeni Đukanovića. Kasnije je zdravo krilo bio premijer, čija Vlada je plaćala doprinose zaposlenima Vijesti i Pinka, pošto su im gazde Željko Ivanović i Željko Mitrović ostali dužni. U međuvremenu je podržavao PZP, pa od njih odvojio Demokratski centar, pravio Pozitivnu, URU, klicao „Bravo za premijera!” Zdravku Krivokapiću … I svaki put bio u pravu. Što bi rekao Sokrat, glavni dokaz da govori istinu je njegovo siromaštvo. I njegove kolumne u Vijestima, naravno. Kako je primijetio jedan bivši kolumnista on je dokaz pobjede materije nad duhom.

Čak i u posljednjem mandatu DPS-ova Vlada, novcem građana plaća doprinose za zaposlene u Vijestima i Pinku, koje su im dva Željka, Ivanović i Mitrović ostali dužni. Osnivanje i prvih dvije decenije da ne pominjem. Jedan od lidara DF-a piše da mu nije žao što su stotine hiljada (ruskih?) para „usuli u medijsku balerinu iz „Vijesti” kupujući uređivačku politiku ovog koncerna”. Isti je u Skupštini mahao fakturama, koliko je M-tel miliona eura dao Vijestima „za marketing”. Jasno je da to nije M-tel, niti marketing, ali važno je da jesu milioni.

Bojan Zeković

Potpredsjednik SDP