Skip to content

Odžić: Drugovi oslobodioci, mandat je vraćen građanima, a oni će 11. juna jasno reći šta žele

U kakvu su institucionalnu krizu i bunilo, oslobodioci od 30-og avgusta doveli državu, jasno govori činjenica da pobjednici izbora, koji trenutno nemaju većinu za sastavljanje nove Vlade,  od kojih je jedan dio glasao za pad prošle Vlade, trenutno djeluje i protiv održavanja izbora, koji se nameću kao jedino rešenje krize!

Naime, iako je predsjednik države shodno novom zakonu bio u obavezi da raspusti Skupštinu,  navodna parlamentarna većina, koja nema većinu, traži da Ustavni sud poništi odluku predsjedika o raspuštanju Skupštine, koja je proistekla iz politički režiranog zakona kojeg su isti oni predložili i izglasali.

Zaključak je, srušili su Vladu, neće novu Vladu, jer su u zavadi, ali neće ni na izbore, jer im rejting sa zadnjih izbora strmoglavo pada.

Epilog dvogodišnje vladavine je zaduženje od preko 800 miliona, sa tendencijom dodatnih zaduženja, desetine hiljada partijski zapošljenih vojnika, hapšenje visokih funkcionera nove vlasti, inflacija od preko 15 posto, i anarhija u državi. Drugovi oslobodioci, mandat je vraćen građanima, a oni će 11.juna jasno reći šta žele!

Petar Odžić

Član Predsjedništva SDP