Skip to content

Odžić: Duplo negativno mišljenje DRI predstavlja i svojevrsnu optužnicu

Duplo negativno mišljenje od strane institucije kakva je DRI,  ne znači samo da završni račun nije u skladu sa međunarodnim računovodstvenim standardima već predstavlja i svojevrsnu optužnicu,  koja će u bliskoj budućnosti efektuirati formiranjem predmeta u tužilaštvu.

Samo neznalice iz ove oblasti,  ili politički manipulanti mogu reći da DRI donosi politički obojene izvještaje. Da napomenemo,  isti oni su se pozivali na izvještaje DRI kada su negativna mišljenja dobijale lokalne samouprave i preduzeća na čijem čelu su predstavnici DPS, međutim sada,  kada su ista ta mišljenja dobili oni,  instituciju i ljude u njoj nazivaju političkim pijunima i sledbenicima pogrešnih politika. Poređenja radi,  sve afere u Budvi su istražene posle negativnog mišljenja DRI.

Tolika doza populizma u javnim finansijama,  kupovina javnosti parama poreskih obveznika,  uz nepoštovanje osnovnih načela budžetiranja,  morala su eskalirati u ovakvo nešto. Laicima iznenađenje,  a ljudima iz struke logičan slijed događaja,  doveo je do toga da se u naredne 2 ipo godine moramo zadužiti preko 2 milijarde,  po trenutnim prognozama i proračunima,  dok je upumpavanje novca iz zaduženja,  puno više uticalo na skok cijena i inflacije, nego na povećanje životnog standarda i realne potrošnje!

Na kraju,  ljudski je griješiti,  namjera ne mora da bude loša,  ali je ljudski i priznati greške,  kako se u budućnosti ne bi ponavljale! Ono što nije ljudski,  posle sopstvenih grešaka,  i evidentnih kršenja zakonskih normi,  kriviti državne institucije koje jesu i biće politički neutralne!

Petar Odžić

Član Predsjedništva SDP