Skip to content

Odžić: Glasanje u Strazburu pokazalo gdje vodi većina PES-DF

Glasanjem protiv smjene Andrije Mandića u Parlamentu, kao i zajedničkom akcijom u Strazburu u kojoj su DF I PES stali na strani Rusije, jasan je pokazatelj na koju stranu čelnici parlamentarne većine odvlače državu. Imaju različite zadatke i način djelovanja, ali je cilj isti! Sprečavanje ulaska Crne Gore u EU, vraćanje na velikodržavne projekte iz 90tih, kao i potpuna finansijska destabilizacija, kroz dužničko ropstvo.
Potpuno razoren bezbjedonosni sektor, obezglavljena UP, dva zaduženja od 800 miliona, “suficit” bez centa plaćenih obaveza, poruke o velikodržavnim projektima, paljenje lutki pisaca, slavljenje datuma tuđih država uz obilježja drugih naroda, fašistički usklici na sve crnogorsko, samo su neki od rezultata “Rusije sad” koje su dvojac Spajić-Mandić već isporučili Vučiću!
Država, kao i PES se nalaze na najbitnijoj raskrsnici, na kojoj nema popravnog! Da li ćemo nastaviti euroatlanski put i time očuvati stabilnost i mir, ili skrenuti stramputicama i tumarati u nepoznato, gledajući samo na Moskvu i Beograd, ostaje da vidimo. Iskreno se nadam da će premijer Spajić iznaći snage da se u vremenu pred nama odupre malignim ruskim uticajima, prožetim kroz djelovanje DFa, i na taj način opravdati naziv pokreta čiji je lider!

Petar Odžić, zamjenik predsjednika SDP