Skip to content

Odžić: Ili Abazović više ne upravlja Vladom ili je aminovao odlazak svojih ministara u RS

Poslije saopštenja Vlade da Kovač i Damjanović nisu predstavljali Vladu i saopštenja Kovača da je u RS bio u svojstvu ministrana poziv Dodika, nameću se dva moguća rješenja ovog sudokua, oba opasna po Crnu Goru. Ili premijer ne upravlja više Vladom, ili je aminovao odlazak svojih ministara u RS.

Ovo drugo mi djeluje realnije, u svijetlu najave poslanice URE Božene Jelušić da se plaši političkih dilova, i u svijetlu ozvaničene koalicije URE I DF u Budvi. Posle potpisivanja TU, negiranja genocida u sred Srebrenice,  koalicija sa DF i SNP,  ostaje samo da odlazeći premijer izjavi da smo svi Srbi,  na čelu sa njim, jer “besplatni ručak” ne postoji.

Da se premijeru Abazoviću više ne može vjerovati govori i to koliko “istina” može da iznese u 24 časa. 24/7 su Kovač i Damjanović  ministri, a možda i nijesu.

Ono što je kristalno jasno je da za ovu staru-novu većinu Ustav, Zakoni i Država predstavljaju mrtvo slovo na papiru i svaku priliku koriste da gaze po njima, tako da ono što mi od početka tražimo a to je izbor sudija Ustavnog suda i prijevremeni parlamentarni izbori, na kojima će građani reći šta misle kuda Crna Gora treba da ide, su jedini izlaz.

Petar Odžić

Član Predsjedništva SDP