Skip to content

Odžić: Pozivamo Carevića da se sa “promo srpski svet” destinacija vrati u Crnu Goru

Pozivam “kuma Bata” da se sa  “promo srpski svet” destinacija vrati u našu Budvu i našu Crnu Goru, i pozabavi se Budžetom, umjesto promocije Šešeljeve Velike Srbije, Vučićevog “otvorenog Balkana”, i Vulinove separacije Boke od Crne Gore. Poručujem mu  da je Budva bila i biće Crna Gora, a da  će za takve poslove imati više vremena posle 5og juna, od kad mu za to funkcija Predsjednika opštine Budva neće predstavljati smetnju. Da li kampanja po Srbiji i Bosni i Hercegovini stvarno služi turizmu, ili možda  gospodin Carević, kao autohtoni predstavnik srpskog naroda planira kandidature i u Trebinju ili Banjaluci?! Jer čovjek koji Budvu vidi u Boki, a ne u Crnoj Gori,  ne zaslužuje da vodi crnogorsku metropolu turizma.

Kao građanska partija nećemo dozvoliti da se od Budve pravi jednonacionalna i jednovjerska sredina, koja unosi mržnju, netrpeljivost i nesigurnost. Moramo poštovati sve vjere i nacije u Crnoj Gori. Kao građanska partija moramo raditi na pomirenju svih vjera i nacija u Budvi i Crnoj Gori, i konačno dati mogućnost da se sa nacionalnih pređe na ekonomska i socijalna pitanja.

Ne smijemo nacionalni naboj koristiti u političke svrhe, a žrtve ratova iz prošlošti koristiti kao dnevno-političku propagandu. Ne možemo agresiju srpske vojske 1918. godine nazivati oslobođenjem, ali ni žrtve sa Solunskog fronta dovoditi u isti kontekst sa agresorima, jer su ti ljudi, naši rođaci, kumovi i prijatelji, živote dali za slobodu cijelog Balkana.

Na kraju, u ovim teškim i izazovnim vremenima, ne dijelimo se na Crnogorce, Srbe, Hrvate, Muslimane, Bošnjake, budimo jedno, i mislimo na naše buduće generacije. Ne ostavljajmo im klicu zla, nego ih naučimo da poštuju državu Crnu Goru, koja im je jedina domovina, bez obzira kojoj vjeri ili naciji pripadali!

Petar Odžić

Član Predsjedništva SDP