Skip to content

Omladinci političkih partija snažno protiv ruske agresije nad Ukrajinom

Ujedinjeni u promovisanju evropskih vrijednosti i načela poštovanja ljudskih prava, teritorijalnog suvereniteta i integriteta, kao i mirnog i diplomatskog rješavanja sporova, omladinci političkih partija su poslali poruku da se snažno protive svim oblicima intervencije koju ovih dana Rusija primjenjuje na teritoriji Ukrajine.

Mladi iz sedam crnogorskih parlamentarnih partija tokom prethodnog vikenda uspješno su završili treći modul programa Instituta za napredno liderstvo u politici (ALPI) u organizaciji američkog Internacionalnog republikanskog instituta (IRI), koji je od prošle godine oformio svoj tim u Crnoj Gori.

Oni su istakli da se potpunosti saosjećaju sa ugroženim stanovništvom Ukrajine, posebno sa ukrajinskom omladinom i nadaju se da će uvedene sankcije, kao i sve veći broj ruskih demonstranata uspjeti da zaustavi namjere ruskih zvaničnika, koje mogu biti pogubne ne samo za cijelu Ukrajinu, već i za Evropu i cijeli svijet.

– Očuvanje mira, uz poštovanje svih ljudskih prava, mora biti imperativ u 21. vijeku i u eri digitalnih dostignuća koja čovječanstvu treba da posluže za stvaranje boljeg i pravednijeg svijeta – poručili su.

ALPI je program namijenjen mladim liderima/kama iz različitih političkih stranaka koji im, između ostalog, nudi mogućnost da se bolje upoznaju sa aktuelnom političkom, društvenom i ekonomskom situacijom, procesima EU integracija kao i izazovima sa kojima se demokratija suočava. ALPI nudi jedinstvenu priliku sticanja znanja i vještina kroz interaktivne module s ciljem unaprijeđenja njihove sposobnosti formulisanja političke argumentacije i stavova.