Skip to content

Paljenje transparenta odraz primitivizma i nekulture

Opštinski Odbor Socijaldemokratske partije u Danilovgradu najoštrije je osudio vandalski i anticivilizacijski čin paljenja transparenta podrške građanima Cetinja, koji su naši sugrađani postavili na Trgu 9. decembar preko puta zgrade Opštine Danilovgrad uoči dolaska neprijateljski prema Cetinjanima nastrojenog predśednika Vlade, saopšteno je danas uz OO SDP Danilovgrad.

“Nedugo nakon postavljanja transparenta imali smo priliku da prisustvujemo vandalskom činu paljenja transparenta od strane mlađih lica zadojenih mržnjom i netrpeljivošću prema neistomišljenicima i većinskom raspoloženju građanki i građana Danilovgrada”, naveli su iz OO SDP Danilovgrad.

U danilovgradskom SDP-u navode da je osim odraza primitivizma i nekulture, ovim činom ugrožena bezbjednost naših sugrađanki i sugrađana upravo u momentu kada se Služba zaštite i spašavanja Danilovgrada i ostalih gradova u Crnoj Gori mukotrpno bore da suzbiju požare i kada Ministarstvo unutrašnjih poslova putem SMS poruka apeluje na građane da ne pale vatru na otvorenom zbog pojačane opasnosti od požara.

“Na kraju, vandalstvo i odraz nekulture “krunisani” su odlaganjem otpada u fontani na trgu preko puta zgrade Opštine Danilovgrad. Pozivamo nadležne da identifikuju počinioce koji podgrijavaju tenzije i ugrožavaju bezbjednost Danilovgrađana, te sve političke subjekte i činioce vlasti u Danilovgradu da bez izuzetka osude ovakav atak na slobodnu misao građana Danilovgrada”, kažu u OO SDP Danilovgrad.

Poručuju da ko ne osudi ovaj čin, potajno ga podržava.

“No pasaran”, zaključuju u OO SDP Danilovgrad.