Skip to content

Perović: Ministarka Bratić svojim nastupima nastavlja da zasmijava crnogorsku javnost

Medijsko predstavljanje uspjeha četiri ministarstva ministarske Bratić, okružene religijskom ikonografijom  nemoguće je ne komentarisati.

Iritantnim glasom i brzim čitanjem već pripremljenog teksta sa monitora iza kamere, a koji su joj saradnici pripremili, nije ni samu sebe mogla da razumije. No, nije teško bilo shvatiti poruku. Ništa značajno nije urađeno, ništa sa čime se može pred crnogorskim građanima i građankama pohvaliti. U stvari ono što je brzinski pročitala, jer se nikako ne može reći da je saopštila, ima nekog značaja, ali za ovu godinu morali su nešto i uraditi da prikriju onaj svoj stvarni naum, i ono što sprovode. A znamo mi dobro da to nikada neće ni biti predmet njenog informisanja javnosti.

Imenovala je vd direktore po spiskovima podjele među koalicionim partnerima. Dominantno ne po stručnosti, nego po doprinosu u ostvarivanju ciljeva koje je naumila da sprovede sa ministarstvima koja su joj dodijeljena. Ta četiri ministarstva su Crna Gora. Svako kome se dozvoli, a njoj se dozvolilo, da rovari po obrazovanju i kulturi, po crnogorskom sportu i nauci, taj može, a ona i hoće da briše sjećanje mladih i naroda na divnu zemlju  njenu istoriju od Duklje  i Zete do 21. maja 2006. godine.

Uvođenjem i promovisanjem kadrova koji su  bliski svjetonazorima njenim, i njenih mentora,  na široka vrata se klerikalizuju obrazovanje i kultura, a od sekularnog ustrojstva države ostaće samo istorijske činjenice, a očekivati je da će i one biti brisane u budućim udžbenicima istroije.

Na jedan perfidan način, sklanjaju se neistomišljenici, a zadržavaju oni koji su mešetarili i u prethodnim sistemima pa se sada dodvoravaju rovareći i rušeći Crnu Goru jače nego novi, posvećeni i njoj odani. Znamo mi takve, ponovo će oni da se presvlače kada se Crna Gori vrati sebi, probudi iz ovog dremeža.

Nastojanjima da se degradira crnogorski nacionalni i kulturni identitet kroz poplavu nacionalizma u svim sferama društva a posebno obrazovanja, kulture i sporta je jedino čemu su ministarka i njeni saradnici posvećeni.

Kriti se od javnosti, izbjegavati suočavanja u Parlamentu i na skupštinskim Odborima više su nego potvrda da se nešto radi ispod žita. Srećom Crna Gora se počela buditi nakon košmara kleroeksperata i sluga tuđih centara moći. Vaš eksperiment je propao ali štetu koju ste nanjeli u prethodnom periodu crnogorskim institucijama građani Vam neće zaboraviti.

Radovan Perović

Član predsjedništva OO SDP Nikšić