Skip to content

Perović: Panika antievropskih i prokremaljskih struktura u Crnoj Gori

Najava Milana Kneževića o pokretanju interpelacije protiv ministra vnsjkih poslova Ranka Krivokapića je samo dokaz panike antievropskih i prokremaljskih struktura u Crnoj Gori.

Putinova posluga u Crnoj Gori je svjesna da gubi još jednu bitku u pokušaju da od Crne Gore napravi rusku guberniju ili provinciju Vučićevog srpskog sveta. Pri tome, nije svjesna da im zbog toga nije kriv SDP ni ministar Krivokapić, već njihova osvjedočena nazadna i anticivilizacijska politika.

Idući iz poraza u poraz do konačnog sloma te nakaradne politike koja skupo košta i narod koji, navodno, predstavljaju, jasno je i da im je SDP kao autentična državotvorna, evropska i građanska partija posebna kost u grlu. SDP je najbolji podsjetnik njihove ukupne promašenosti i nesposobnosti, zbog čega i razumijemo frustraciju.

Gospodu iz DF još jednom pozivamo da, umjesto osude dosljedne evropske politike SDP i ministra Krivokapića, osude svog intimusa Rogozina koji prije dva dana zaprijeti da bi najradije spržio Crnu Goru atomskom bombom. Ipak, znajući šarlatanski profil pojedinaca iz DF, prije bismo od njih očekivali da izađu sa transparentom na kojem piše „udri Rogozine nijesmo ni mi gubavi“.

Ali, kakogod, nije loše da DF interpelacijom ponovo trenira opozicionu kondiciju, budući da, kao što svi već znaju, za ništa drugo nijesu ni sposobni. Prethodno, očekujemo da kao dosljedni opozicionari napuste i sva mjesta po dubini koje im je Zdravko udijelio.

Jovo Perović

Član Glavnog odbora SDP