Skip to content

Perović: Postavljanje trobojki u Budvi dokaz inferiornosti odlazeće vlasti

Postavljanje trobojki na bulevarima u Budvi pred obilježavanje Dana nezavisnosti nije ništa drugo do očajnička provokacija onih koji imaju problem sa Crnom Gorom kao nezavisnom, građanskom i antifašističkom državom.

Grupa predvođena bivšim predsjednikom Opštine Carevićem i dalje ne shvata da ovakvo djelovanje ne može biti čin patriotizma već degutantno gaženje Ustava Crne Gore i njenih simbola.

Odlazeća vlast u Budvi nanovo je pokazala koliko cijeni Crnu Goru i njene državne simbole jer je upravo za Dan nezavisnosti Budva osvanula okićena i zastavama stranih država, što je čin zbog kojeg su zgroženi svi oni kojima je naša zemlja na srcu.

Duboko svjesni da svojim ponašanjem udaraju na temelje Ustava i državnog ustrojstva Crne Gore tehnička vlast na čelu sa radiklanim prosrpskim elementima želi da dodatno dijeli građane u susret jednom od najvažnijih datuma novije crnogorske istorije.

Crna Gora nema dvije, tri, 5 ili 7 zastava nego jednu, a svako onaj ko misli da pravi cirkus od Budve neka zna da će ti dani uskoro biti prošlost.

Budva, sa svojim milenijumskim trajanjem, nije provincijalna i malograđanska sredina, pa da smijenjeno i odlazeće rukovodstvo daje sebi za pravo da nas crveni pred brojnim gostima koji ovih dana uživaju u tradiocionalnom gostoprimstvu.

Nedostatak formalnog obrazovanja doskorašnjeg rukovostva ne smije biti opravdanje za opštinske službe da postupaju suprotno Ustavu i zakonima Crne Gore, jer time pokazuju što su spremni da urade u mnogo ozbiljnijim situacijama.

Zbog toga ih pozivamo da ne kvare predstojeći praznik našim sugrađanima koji vole Budvu i Crnu Goru iznad svega i da uklone šarene zastave sa bandera na bulevaru.

Poštovanje Ustava i državnih simbola Crne Gore nije pitanje pojedinačne volje već apsolutna i obaveza svih nas. Nepoštovanjem prema državi Crnoj Gori i njenoj istoriji se ne može promijeniti stvarnost i istina već, se samo pokazuje sopstvena inferiornost.

Jovo Perović

Član Predsjedništva SDP Budva