Skip to content

Popović: Radovi na sanaciji martinićkog puta zaustavljeni, nastupila dodatna devastacija

OO SDP Danilovgrad konstatuje da u nagomilanim infrastrukturnim problemima Opštine Danilovgrad, neslavno prvo mjesto bez konkurencije zauzima „višedecenijska saga“ o rekonstrukciji martinićkog puta.

Kao jedna od tri ključne saobraćajnice za danilovgradsku opštinu, završetak radova za ovaj dio Bjelopavlića i za trećinu naših sugrađana koji tamo žive, rade i svakodnevno putuju predstavlja pitanje od egzistencijalnog značaja čijem je rješavanju neophodno pristupiti što prije.

Stanovnici ovog predjela ističu da su prinuđeni da koriste ovaj put koji je u izuzetno lošem stanju zato što ne postoji nijedan drugi alternativni put kojim bi mogli bezbjedno doći do svojih domova, imanja i porodica koje su tu ostale da žive. Imajući u vidu da je kvalitetna komunalna opremljenost zemljišta zapravo glavna podrška i podsticaj razvoja privrede, onda ni najmanje ne čudi činjenica da ovaj dio Danilovgrada ne privlači investitore i privrednike, zbog čega isti ostaje nerazvijen i bez radnih mjesta, a naši sugrađani ga napuštaju.

Podsjećamo da je od posljednjeg „svečanog otvaranja“ radova na sanaciji martinićkog puta prošlo godinu i po dana, a da za to vrijeme osim u toku početnog entuzijazma koji je trajao svega mjesec dana nije saniran ni jedan jedini metar ovog puta, već je došlo do dodatne devastacije istog.

Ovim putem Opštinski odbor Socijaldemokratske partije u Danilovgradu poziva nadležne da građanima daju konkretan i jasan odgovor na pitanje čiji odgovor dugo čekaju – kada će se već jednom stvarno sanirati martinićki put?

Goran Popović

OO SDP Danilovgrad