Skip to content

Potpredsjednik Socijalističke Internacionale podržao formiranje Evropskog saveza

Socijalna pravda, solidarnost i jednakost su okosnica progresivnog, demokratskog društva. Potrebni su koordinisani napori kako bi se postigao ovaj društveni status, João Torres član portugalske Socijalističke partije i potpredsjednik Socijalističke Internacionale.

“Kao član portugalske Socijalističke partije, takođe i potpredsjednik Socijalističke internacionale, pozdravljam stvaranje Evropskog saveza kao platforme za okupljanje progresivnih snaga sa zajedničkim ciljem: jačanje kursa demokratskih snaga u Crnoj Gori. Socijaldemokratija je već dugo pokretačka snaga za pozitivne promjene, zagovarajući politike koje osiguravaju pravičan tretman, jednake mogućnosti i snažan sistem podrške za sve građane”, rekao je on.

Prema njegovim riječima stvaranje ovakve platforme je ključan korak u usklađivanju napora i pojačavanju glasova posvećenih ovom zajedničkom cilju – proces koji je moguć samo izgradnjom mostova i ujedinjenjem sa političkim entitetima sličnih političkih opredjeljenja, kao jedan od najboljih načina za postizanje napretka.

Štaviše, dodao je, ujedinjenje na demokratskim osnovama je ključno za politički uspjeh.

“Kad je u pitanju Socijaldemokratska partija Crne Gore, sa njom imamo dugogodišnje partnerstvo, obilježeno sa gotovo tri decenije zajedničkog članstva u Socijalističkoj internacionali. Posebno nam je drago što Socijaldemokratska partija igra ključnu ulogu u ovoj progresivnoj inicijativi”, dodao je on.

Evropeizacija Zapadnog Balkana je, kako ističe, od najveće važnosti za stabilnost i bezbjednost cijelog evropskog kontinenta.

“Podsticanjem bliže integracije sa Evropom, Crna Gora može doprinijeti postizanju mira, stabilnosti i prosperiteta u regionu. Još jednom, upućujem srdačne čestitke svima uključenima u Evropski savez i želim vam svaki uspjeh u vašem važnom radu. Zajedno možemo postići naše zajedničke ciljeve i otvoriti put za svjetliju budućnost za Crnu Goru i Evropu u cjelini”, zaključio je João Torres.