Skip to content

Resulbegović: Na Solani spriječen pokušaj velike pljačke državne imovine

Izjava za javnost predsjednika OO SDP Ulcinj i odbornika u ulcinjskom Parlamentu Nasera Resulbegovića.

Ulcinjski SDP pozdravlja odluku Savjeta za privatizaciju kojom se definitivno sprječava pokušaj velike pljačke državne imovine, a pritom i bezobzirni pokušaj stvaranja ekološkog problema velikih razmjera koji bi nesumnjivo ugrozio budući razvoj turizma kao glavne ekomske grane Ulcinja.

Svi oni koji imaju ikakvu dilemu da li je u toku postupka privatizacije plaćena tržišna vrijednost zemljišta ukazujemo na samo jednu činjenicu – da je to bio slučaj, da li bi DPS vlast uopste čekala deset godina da svojiim štićenicima omogući realizaciju nečasne namjere.

Ponosni smo na doprinos SDP-a čiji su poslanici imali snage da i kao dio vlasti protivno volji tadašnjih naših koalicionih partnera, u Skupstini Crne Gore, zajedno sa tadasnjom opozicijom zaustavimo pokusaj urbanizacije zemljista Solane.

U postupku ocuvanja Solane važno je istaći značajan doprinos važnih medjunarodnih faktora. Nažalost, svi naši pokusaji da se, jednom od kljucnih boraca za ocuvanje Solane, bivšoj njemačkoj ambasadorki gospodji Štajnaker, Ulcinj makar simbolicno oduži proglašenjem za počasnog gradjanina, nijesu naisli na razumijevanje lokalne parlamentarne vecine, prevashodno iz razloga što subjekti koji su činili i šine tu većinu nijesu imali snage da se odupru uticaju kljucnog njihovog partnera – DPS-a.

Želimo da vjerujemo da je ovo tek prvi korak ka jedino mogucem konacnom rjesenju. Da Solana ponovo postane Solana.