Skip to content

Šabović: Gorčević da provjeri da je nijesu zvali na fiksni

Posebna dimenzija blamaže. Tako je izjavu ministarke evropskih poslova Maide Gorčevič, da nju i njen resor niko zvanično nije obavijestio koji su razlozi odlaganja posjete predsjednika Evropskog savjeta Šarl Mišela, okarakterisao član glavnog odbora Socijaldemokratske partije Mirza Šabović.

„Ovo je vjerovatno posljedica ozbiljnog nivoa diplomatske nepismenosti ministarke evropskih poslova koja je, kako vjerovatno očekivala da joj predsjednik Evropskog savjeta dostavi zvanično razloge zbog kojih je odložio posjetu Crnoj Gori“, kazao je Šabović.

Jasno je, ističe on, da je posjeta odložena zbog servilnosti i podređenosti crnogorske parlamentarne većine zvaničnom Beogradu i Moskvi.

„Signali u ovom pravcu su nedvosmisleni i ne ostavljaju prostor za drugačije diplomatsko tumačenje, očekivati bilo kakve zvanične i pisane razloge u tom pravcu je stupidno i nije dio prakse i etike kojoj Evropski savjet često pribjegava. No ako će ministarki Gorčević i njenom resoru biti lakše, siguran sam da se cijela administracija Evropskog savjeta trenutno fokusirala na to da Ministarstvu evropskih poslova Crne Gore dostavi u pisanoj formi, zvanično razloge odlaganje posjete predsjednika Šarla Mišela. Eto ja mislim ”polomiše se” da ih zvanično obavijeste, vjerovatno su i na fiksni zvali“, zaključio je Šabović.