Skip to content

Šabović: Svemirski program odličan, Abazovića lansirati iz Šavnika

Bez želje da umanjim značaj i rad mladih inovatora i njihov projekat ”Luča” , ne može se ostati nijemo na parodijske najave premijera u tehničkom mandatu Abazovića koji ima taj talenat da sve pretvori u cirkus. Njegova najava o svemirskom programu u ovakvoj političko-društvenoj situaciji za koju je on direktni krivac je zaista nešto u ravni stand up komedije, kaže član glavnog odbora SDP-a Mirza Šabović.

„Pozdravljam najavu premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da Crna Gora pokreće svemirski program, to je odlična ideja ali isto tako možda i dobra prilika za njega da svoju ‘progresivnu’ i vrlo ‘uspješnu’ političku misiju nastavi na nekom drugom sunčevom sistemu. Njega bi trebalo što prije ‘ispaliti’ , odnosno nekakvim svemirskim brodom lansirati u svemir i to među prvim astronautima ako ne i prvog, pripada mu po funkciji a i ako je neko zaslužio on je“, ističe Šabović.

Prema njegovim riječima, pogledajte samo kako je pomirio Crnu Goru, izgradio institucije, kako je brilijantno zaustavio šverc cigareta, kako je ugušio nacionalističke vatre i korupciju, kako je popravio međunarodni ugled Crne Gore i evo nas je doveo na korak do Evropske unije, ako neko zaslužuje da zabode zastavicu na nekoj planeti daleko od naše to je on.

SDP će, kako dodaje, predložiti da se Abazovićevo lansiranje u svemirska prostranstva odnosno njegovo putešestvija simbolično sprovede iz Šavnika.

„Ukoliko dođe do glasanja u Parlamentu Crne Gore po ovom pitanju Abazović može da računa na punu podršku SDP-a, a pomoći ćemo i finansijski da se lansiranje Abazovićevo na Marsu ili nekoj drugoj planeti po njegovom izboru realizuje u što kraćem roku. Ali zašto tu stati, parlamentarna većina (ako je uopšte više i ima) od 41. poslanika trebala bi na nekom vandrednom zasijedanju da predloži i izglasa Abazovića kao prvog ambasadora Crne Gore u Galaktičkoj federaciji (za one koji ne znaju šta je to Jovanka Jolić je adresa) nego se plašim da bi nam ga i iz svemira brzo vratili nazad u Crnu Goru“, zaključuje Šabović.

izvor: PortalAnalitika