Skip to content

SDP Bar: Slika zastiđa koja se šalje iz Crne Gore

Zgroženi smo činjenicom da su dva mladića iz Bosne i Hercegovine brutalno pretučeni od strane grupe mladića iz Bara.

Ovakvo huligansko ponašanje baca prljavštinu na sliku koju su Crna Gora, a posebno Bar vjekovima i decenijama unazad gradili. Građani Bara su uvijek bili otvoreni za goste sa svih strana svijeta i mi koji se gnušamo ovakvog ponašanja pojedinaca nećemo dozvoliti da se o Baru i Crnoj Gori govori kao o mjestu koje isijava mržnjom i netrpeljivošću.

Pozivamo sve nadležne državne organe da hitno dovedu do kraja ovaj slučaj i adekvatno sankcionišu počinioce ovog nedjela, naročito ako se utvrdi da iza napada na dvojicu mladih sportista iz BiH stoji nacionalni ili vjerski motiv.

Pored svega, ne možemo a da se ne zapitamo gdje smo kao država i društvo pogriješili, zbog čega su slučajevi nasilja među omladinom sve češća pojava, gdje su naše obrazovne institucije zakazale i da li je kućno vaspitanje postalo stvar na koju ćemo se sjećati. Plašimo se da je ovo Crna Gora koja sve više uzima maha i pred kojom ne smijemo zabijati glavu u pijesak.

Harunu i Aliji želimo da u ime građana Bara uputimo duboko izvinjenje i poželimo brz oporavak uz poruku da su oni, kao i svi građani prijateljske nam Bosne i Hercegovine uvijek dobrodošli u Crnu Goru i naš Bar.

Opštinski odbor SDP Bar