Skip to content

SDP: Besplatna pravna pomoć za sve optužene u slučaju navodnog terorizma na Cetinju 4. i 5. septembra

Socijaldemokratska partija formirala je pravni tim, sastavljen od nekoliko uglednih crnogorskih advokata, koji će pružiti besplatnu pravnu pomoć za sve optužene u slučaju navodnog terorizma prilikom policijskog razbijanja građanskih protesta 4. i 5. septembra 2021 godine na Cetinju.

Umjesto da odgovaraju oni koji su u ta dva dana građane Cetinja držali zatvorene uz nebrojene barijere, pod policijskom opsadom, uz hiljade šok bombi i patrona suzavca – pozivi stižu mirnim građanima. Čak je i Unutrašnja kontrola policije utvrdila značajno “prekoračenje nadležnosti pojedinih policijskih funkcionera i službenika, kao i prekomjernu upotrebu hemijskih sredstava” prilikom razbijanja mirnih građanskih protesta.

Odgovornih za ova kaznena djela nema, ali zato ovih dana stižu pozivi iz Tužilaštva građanima koji su samo javno iskazivali svoju slobodnu volju, što im i Ustav Crne Gore i zakoni naše države garantuju.

Zbog toga će građani Cetinja i Crne Gore imati na raspolaganju pravnu pomoć od strane advokata Vida Đakonovića, dr Miloša Vukčevića, Čeda Dobrovića i Bojana Vujovića.

Socijaldemokratska partija Crne Gore