Skip to content

SDP: Čemu služe bezbjednosne službe ako političari odlučuju suprotno mišljenju profesionalaca?

Koordinator bezbjednosnih službi Dritan Abazović i premijer Krivokapić, odlukom da ne uvaže bezbjednosne procjene Uprave policije i ANB-a koje govore da nijesu ispunjeni bezbjednosni uslovi da se održe skupovi na Cetinju, odnosno da oni predstavljaju ogroman bezbjednosni rizik, na sebe preuzimaju punu političku i ličnu odgovornost za bezbjednosnu situciju u Crnoj Gori. 

Čemu služe bezbjednosne službe i njihovi rukovodioci, koje je g. Abazović lično izabrao, ako u odsudnim bezbjednosnim trenucima, političari odlučuju suprotno mišljenju institucija i profesionalaca? 

Podsjećamo da su ministar unutrašnjih poslova i direktor Uprave policije javno saopštili da postoje ekstremisti sa obje strane, da je situacija nepovoljna i da je nemoguće garantovati bezbjednost. 

Suprotno takvim informacijama i bezbjednosnoj procjeni, koordinator bezbjednosnih službi g. Abazović  i premijer Krivokapić na Vijeću nijesu uvažili mišljenje nadležnog ministra Sekulovića o potrebi zabrane skupova, time preuzimajući punu odgovornost na sebe. 

Ova današnja antidržavnička odluka očigledan je dokaz da je Abazoviću i Krivokapiću interes jedne vjerske zajednice, odnosno SPC, važniji od svih građana Crne Gore, njene stabilnosti i građanskog sklada kao najveće vrijednosti Crne Gore.

Socijaldemokratska partija Crne Crne