Skip to content

SDP Cetinje: Prethodne lokalne uprave neodgovorno se odnoslile prema novcu građana

Da su se prethodne lokalne uprave Prijestonice Cetinje neodgovorno odnosile prema finansijskim sredstvima građana kojima su raspolagale potvrđeno je mnogo puta, pa tako ne iznenađuje ni najnoviji slučaj, vezan za DOO Vodovod i kanalizaciju Cetinje.

Naime, pred Privrednim sudom Crne Gore vodi se parnični postupak protiv DOO Vodovod i kanalizacija Cetinje, po tužbi kompanije PNP Perošević iz Bijelog Polja u vezi sa izvođenjem radova na cjevovodu PK Velja Gora – PK Lašor, kojom se pod prijetnjom prinudne naplate potražuje 169.212,35 eura od DOO Vodovod i kanalizacija Cetinje.

U pitanju su novčana sredstva za poslove koje je prethodna uprava sa izvođačem radova ugovarala mimo procedura predviđenih Zakonom o javnim nabavkama i bez adekvatne dokumentacije, tako da smo sada u situaciji da je posao dogovoren praktično “na riječ” bez propratne dokumentacije.

Ovo je samo jedan u nizu pokazatelja odnosa prethodne vlasti prema Prijestonici a ti rezultati se najbolje ogledaju u sigurno preko 40 miliona duga sa kojima se Cetinje danas bori. Zbog ovakvih slučajeva smo i tražili eksternu reviziju, kako bi utvrdili sve eventualne dubioze.

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije ovim putem poziva nadležne organe da detaljno ispitaju slučaj i adekvatno sankcionišu odgovorne za ovaj slučaj.

Opštinski Odbor SDP Cetinje