Skip to content

SDP Crne Gore i BiH: Konačan poraz nacionalističkih ideologija uslov napretka zemalja i regiona u cjelini

Delegacija SDP Crne Gore se u okviru redovne razmjene mišljenja i partnerske saradnje susrela sa delegacijom SDP Bosne i Hercegovine, predvođenu predsjednikom Nerminom Nikšićem.

Delegaciju SDP Crne Gore činili su predsjednik Raško Konjević, počasni predsjednik Ranko Krivokapić, potpredsjednik Adis Balota i generalni sekretar Ivan Vujović, dok su pored predsjednika Nikšića u delegaciji SDP BiH bili gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić,  šef kluba zastupnika SDP BiH u Parlamentu BiH Saša Magazinović i potpredsjednik SDP BiH Ivan Boban.

Tokom susreta razgovarano je o političkim procesima u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, ključnim izazovima sa kojima se suočavaju građanske i evropske snage u ove dvije zemlje, posebno u svijetlu narastajućeg nacionalizma u regionu i prijetnji njegovoj stabilnosti.

SDP Crne Gore i SDP BiH dijele identične vrijednosti da je razvoj građanskog društva i konačan poraz nacionalističkih i velikodržavnih ideologija uslov napretka zemalja regiona i regiona u cjelini.

Pored brojnih negativnih tendencija koji se aktuelno dešavaju u regionu ipak ohrabruje najava snažnijeg angažmana naših međunarodnih partnera u promociji stabilnosti, demokratije, vladavine prava i procesa EU integracija, zaključeno je tokom razgovora.

Socijaldemokratska partija Crne Gore