Skip to content

SDP: Humanitarni koncert pretvoren u slanje nacionalističkih poruka i vrijeđanje komšija

Socijaldemokratska partija osuđuje nacionalističko ponašanje i poruke na koncertu sinoć u Tivtu, koji je najavljen kao humanitarni, a nažalost pretvorio se u slanje neprimjerenih poruka koje narušavaju multinacionalni sklad u Tivtu.

Spremnost na zloupotrebu čak i aktivnosti koje su trebale imati humanitarni karakter, nažalost pokazuje „humanost“ svih koji stoje iza takvih aktivnosti ili su pristali na zloupotrebe kojima smo svjedočili. Nacionalističke poruke i vrijeđanje svojih komšija ne može imati mjesto u opštini Tivat. 

Organizatori koncerta, dodaju, koji su zloupotrijebili iskazano gostoprimstvo za najavljenu humanitarnu aktivnost, ubuduće ne bi trebalo da imaju priliku da koriste i zloupotrijebe opštinske prostore za ispoljavanje ovakvog djelovanja. Građani Tivta jednako će osuditi i loše upravljanje prethodne vlasti ali i zloupotrebu i nacionalizam onih koji misle da se mogu sakriti iza humanitarnog koncerta.

Odobrenje za sinoćnji događaj dao je aktuelni direktor Centra za kulturu koji je kadar bivše DPS-SD vlasti. Taj isti direktor je dao saglasnost i za nedavno planirani performans Borisa Malagurskog čije je održavanje SDP spriječio.

Zbog svega toga direktor Centra za kulturu će biti pozvan na odgovornost, ističu, kako se više ne bi mogli ponoviti ovakvi skupovi koji su otvoreno nacionalistički ili imaju potencijal da se kroz očiglednu zloupotrebu u to tranasformišu.

Kulturna politika u Tivtu mora da bude jasno definisana i da odgovara gradjanskoj profilaciji Tivta kao multietničke sredine. Svaka aktivnost koja narušava multinacionalni sklad, ima poruke nacionalističkog divljanja neće imati našu podršku.