Skip to content

SDP i Građani: Evropa sad, Demokrate,URA i Preokret da se izjasne o razrješenju Đokovića

Odbornik liste “SDP i Građani – Svim srcem za Danilovgrad” Željko Brajović uputio je predstavnicima političkih subjekata – Evropa Sad, Demokratske Crne Gore, URE i Preokreta pismo u kojem se pozivaju na izjašnjenje o inicijativi za razrješenje predsjednika SO Danilovgrad Velimira Đokovića, zbog njegovog učešća pred Odborom za dijasporu Skupštine Republike Srbije. U pismu se navodi:

“Kao sto ste vjerujem upoznati, predsjednik SO Velimir Đoković je prethodnog mjeseca boravio u posjeti Skupštini Srbije gdje je sa grupom funkcionera iz Crne Gore na sastanku na kom su predsjedavali i učestvovali članovi desničarskih partija i organizacija javno podnosio izvještaj o radu i usklađivao planove za naredni period čime je grubo povrijedio Statut Opštine Danilovgrad, koji u članu 62. kao razloge za razrješenje navodi zloupotrebu funkcije i ponašanje koje narušava ugled funkcije.

Po našem sudu, a vjerujemo da ga sa nama dijele sve partije građanske provinijencije, ispunjena su oba razloga za pokretanje postupka za razrješenje predsjednika SO Danilovgrad.
S tim u vezi, molimo vas da nas izvijestite da li ste spremni da se pridružite inicijativi za razrješenje predsjednika SO Danilovgrad. Stojimo na raspolaganju i da u direktnom razgovoru obrazložimo inicijativu”.

SDP i Građani – Svim srcem za Danilovgrad