Skip to content

SDP i Građani: Građani su jasno rekli da žele promjene u vođenju Cetinja

Građani Cetinja su na izborima 5. decembra željeli promjenu lošeg načina upravljanja gradom, svojim glasovima ubjedljivo većinski uskratili povjerenje aktuelnoj vlasti i dali značajnu podršku listi “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje”, odnosno konceptu profesionalne, depolitizovane i otvorene gradske uprave.

Osnovni demokratski princip je da ona partija koja može dobiti većinu, dobije i rukovođenje gradom, a to je u ovom slučaju lista SDP i Građani, a ne DPS. I još bitniji, da ona lokalna vlast koja je izgubila izbore nema legitimitet da vodi grad.

Više puta smo kazali, i sada ponavljamo – koncept koji predlažemo je jedini put da grad izađe iz stanja propadanja i može biti realizovan samo ukoliko lista “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje”, bude predvodnik ovog procesa.

Sve drugo, valjda je jasno svima, bilo bi povratak na staro i pogrešno koje je urušilo Cetinje i čemu su građani na izborima poslali jasnu poruku.

Kolege iz cetinjskog DPS, očigledno i nažalost, ne vide u kakvom je stanju Cetinje nakon njihove višegodišnje vladavine, te da su neophodne temeljne promjene u vođenju grada. Žao nam je što nijesu shvatili ni poruku birača da grad ne mogu voditi oni koji su Prijestonicu doveli u ovakvo stanje, jer ni to nema veze sa demokratskim principima na koje se pozivaju, a još manje sa zdravom logikom.

 Žao nam je što kolege iz DPS-a, sada je iz njihovog reagovanja već očigledno, ne žele da učestvuju u bilo čemu od opšteg interesa ako nijesu sve najvažnije poluge upravljanja u njihovim rukama. Ako kolege iz DPS misle da je skoro 30 godina njihovog upravljanja gradom malo, mi mislimo da je i previše.

Saradnja na starim i pogrešnim osnovama koje su Cetinje dovele tu đe je danas, čini realizaciju naseg koncepta građanskog, a ne partijskog Cetinja, demokratskog, a ne monopolskog – nemogućom, te stoga i neprihvatljivom za listu “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje”.

Ponavljamo, povjerenje koje su građani Cetinja dali našem konceptu ni po koju cijenu nećemo iznevjeriti, jer bismo time iznevjerili šansu da mijenjamo grad na bolje.

SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje