Skip to content

SDP i Građani: Ne pristajemo na manipulacije, promjene u vođenju grada neminovne

Građani Cetinja su na izborima jasno poručili da žele promjene u načinu vođenja našeg grada, kako bi crnogorska Prijestonica konačno krenula putem napretka.

Nakon 30 godina neuspješnog vođenja grada, DPS očigledno smatra da ne treba ništa mijenjati i da treba da zadrže stari model vladanja kojim su Prijestonicu zadužili 40 miliona a grad u nezavisnoj Crnoj Gori nazadovao u svim segmentima. Da suštinski ne treba ništa mijenjati, iako su ih građani kaznili na izborima.

Javnost želimo da obavijestimo da je na sastanku liste “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje” održanom prije par dana naša lista predložila kompromisni  predlog za vođenje Cetinja, kao i predlog obaveznih i programskih principa kojih  bi nova vlast morala da se drži.

Kao što je svjesno više od mjesec dana odugovlačio proces pregovora, DPS je tako i nastavio, očigledno sve u namjeri da iskoristi isticanje rokova kao pritisak da se pregovori svedu na puku priču o podjeli funkcija, a ne o nužnim promjenama u načinu vođenja Cetinja. Nažalost, samo par minuta prije zakazanog sastanka sa našim pregovaračkim timom u subotu, preko društvenih m reža, DPS je upoznao javnost sa svojim “konačnim predlogom”. Neozbiljno i manipulativno do kraja.

A njihov konačni predlog je takav da  nije prihvaćen naš kompromisni predlog – nego sve suprotno!

Naš predlog je bio da nestranački kandidat sa naše liste bude kandidat za gradonačelnika u punom mandatu, a kao druga opcija rotacioni model – partijski kandidati, prve 2 godine SDP, druge 2 godine DPS kandidat. Dakle, sve suprotno datog u formi “konačne ponude”, preko tviter naloga Gradonačelnika Podgorice, koji podrazumijeva i da nijedan predstavnik SDP ne bude uključen u rukovođenje gradom, ni na jednoj od četiri najvažnije političke funkcije.

Kao da smo mi od građana kažnjeni na izborima, a ne ostvarili rast od skoro 3 puta. Ni riječi o konceptu vođenja i departizaciji lokalne uprave našeg grada, već ponovo ista DPS priča o podjeli funkcija.

Što se nas tiče, svemu smo naredni, pa i izborima, a naš odbornički klub će sjutra dati doprinos rješenju političke situacije u najboljem interesu Cetinja i Crne Gore.

Dužni smo da uradimo sve kako bi građani Cetinja dobili odgovornu i uspješnu lokalnu vlast koju konačno zaslužuju, kako bi se krenulo u proces oporavka grada nakon godina njegovog upropaštavanja.

SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje