Skip to content

SDP: Nadležni da ispitaju autentičnost snimka iz Ulcinja, sumnje u kupovinu glasova zagađuju izborni proces

Socijaldemokratska partija osuđuje svaki vid zloupotrebe biračkog prava, i kao u svim sličnim slučajevima do sada, poziva nadležne organe da u najkraćem roku ispitaju autentičnost audio snimka nastalog povodom predizbornih aktivnosti u Ulcinju.

Ukoliko se utvrdi da je pokušana ili izvršena zloupotreba biračkog prava i povrijeđena sloboda glasanja neophodno je što prije pokrenuti postupak utvrđivanja krivične odgovornosti počinilaca, kako bi se kroz adekvatne sankcije, konačno stalo na kraj ovoj pošasti.

Dugogodišnja praksa kupovine glasova ili ozbiljne sumnje u kupovinu glasova, zloupotrebe državnih resursa, od afere “Snimak”, “Koverta”, “Nikšić”, do posljednje efere u Ulcinju, ozbiljno zagađuje izborni proces i ugrožava temeljna ustavna određenja da vlast počiva na slobodno izraženoj volji građana.

Uvaženi kolega Zenka zna da bilo koji vid zloupotrebe ili ugrožavanja biračkog nikada nije bila praksa SDP-a i punih trideset godina se borimo kako za kolektivnu političku slobodu nas kao društva i države,  tako i za političku slobodu pojedinca, kao temeljnu vrijednost. Svi koji baštine te vrijednosti u nama će imati samo prijatelja.

Medijski pul SDP