Skip to content

SDP Nikšić: Umjesto šturih saopštenja Demokrate da uskrate podršku predsjedniku Opštine

U nastojanju da se ogradite od fašisoidnog djelovanja predsjednika Opštine Nikšić čiji je govor povodom obilježavanja 166 godina od slavne bitke na Grahovcu, uznemirio cjelokupnu građansku i demokratsku javnost budite konkretni i jasni u svom stavu. Vaša deklarativna osuda ne znači gotovo ništa ukoliko mu i dalje omogućavate da sa pozicije prvog čovjeka Opštine nastavlja da sije mržnju i promoviše fašisoidne ideje, na čemu bi mu i njegov mentor Andrija Mandić, mogao pozavidjeti.
Zagovorniku mržnje, podjela i raspirivaču šovinizma treba poslati jasnu poruku da svoje savove djeli sa ” bratijom” iz NSD-a, a ne ruši vrjednosti građanskog, antifašističkog i slobodarskog Nikšića. Ukoliko ne podržite njegovu smjenu postajete saučesnici koji zbog sitnih privilegija i partiskih interesa štite njegovu poziciju a time i njegove proklamovane ciljeve.
Marko Kovačević je pokazao mračnu stranu ličnosti za koju smo mislili da nije svojstvena mladim ljudima čak i ako pripadaju partiji čiji pojedinci promovišu ekstremni nacionalizam i tuđe interese na štetu vlastite države.
Kao javni funkcioner predsjednik Opštine je dužan voditi računa kako se obraća u javnim istupima jer predstavlja sve građane, a ne samo one koji djele njegova uvjerenja. Nikšić ne smije biti prepoznat po govoru mržnje i prjetnjama koje dolaze od prvog čovjeka grada prema svima koji se ne uklapaju u njegov etničko-vjerski obrazac i ideološku matricu.
Gospodo iz Demokrata poslednji je trenutak da se distancirate od predsjednika Opštine, čije javno djelovanje nanosi dugoročnu štetu ugledu i vrjednostima koje ponosno baštini naš grad. Ako držite do javno proklamovanih principa nemate racionalnog opravdanja da glasovima vaših odbornika omogućite nastavak štetnog i destruktivno djelovanje predsjednika Opštine koje postaje učestalo.
Smognite hrabrosti i povucite podršku Kovačeviću, pokažite da zaklinjanje u građanske i evropske vrjednosti nije samo predizborna farsa. Ili vam je čuvanje fotelja i naplata podrške kroz uslovljanje za nova uhljebljenja vaših partisku drugova jedini princip.