Skip to content

SDP: Ponašanje Bulajića duboko antidemokratsko i dokaz da DF ostaje glavna brana za napredak Crne Gore 

Ponašanje predstavnika DF na mjestu potpredsjednika Skupštine je duboko antidemokratsko i pokazuje da taj politički blok i dalje ostaje glavna brana za napredak Crne Gore u evropskim integracijama, ali očigledno i instrument regionalnih i drugih političkih i bezbjednosnih stuktura za destabilizaciju Crne Gore.

Naglo pogoršanje standarda građana Crne Gore, ali i bezbjednosni izazovi sa kojima se naša zemlja suočava, očigledno nijesu dovoljan razlog da bi potpredsjednik Skupšine iz redova DF Strahinja Bulajić zakazao sjednicu. Zaključavanje Skupštine u ovako kriznom trenutku može ići na ruku samo onim strukturama kojima je cilj da se destabilizuje naša zemlja i unese panika i strah među naše građane.

Umjesto opšteg društvenog i državnog interesa, Bulajić se, na žalost, vodi isključivo uskim partijskim odlukama. Građani su umorni od politčkih prepucavanja u trenutku kad za rezervoar goriva treba da daju preko 100 eura, a hljeb je poskupio već dva puta ovoj godini. Umorni su od raznih “eksperata” koji su uspješne državne monopolske firme doveli od gubitaka, koji nijesu u stanju da registruju avione za gašenje požara ili gube desetine sudskih sporova zbog nezakonitih smjena, a od kojih danas peru ruke oni koji su ih na ta mjesta izglasali.

Građani, s pravom, očekuju da Skupština ispunjava svoju osnovnu Ustavom određenu funkciju i za njeno zaključavanje nema niti može biti opravdanja. Preko 100 zakona čeka u proceduri, nema aktikriznih mjera, djecu nam policiija izvodi iz škole zbog bombaških prijetnji i to su realni problemi koje moramo rješavati hitno i bez odlaganja.

Naša privpreda očekuje podršku kako ne bi doživjela katastrofu usljed ogromnog rasta cijena uvoznih roba, ali i troškova poslovanja u našoj zemlji. Odlazeća Vlada za to vrijeme ne ispunjava svoju ključnu evropsku i evroatlantsku obavezu, čime se dodatno usložnjava situacija u sektoru bezbjednosti i odbrane države i zanemaruje činjenica da smo zemlja članica NATO i u pristupnim pregovorima sa EU.

Zbog toga još jednom pozivamo Bulajića da u hitnom roku zakaže sjednicu Skupštine i time spriječi nastavak negativnih posljedica koje ovih mjeseci osjećaju svi građani Crne Gore.

Medijski pul SDP