Skip to content

SDP: Poruke izbora moraju se razumjeti a greške ispraviti, ne odustajemo od građanske i sekularne Crne Gore

SDP se zahvaljuje građanima na podršci građanskim izbornim listama na kojima je SDP bio u koaliciji sa drugim partijama. Zahvaljujemo se i građanima Danilovgrada gdje smo nastupili sa konceptom “SDP i Građani” i ostvarili solidnu podršku 4,3% u velikoj konkurenciji od 11 izbornih lista.

Građanske koalicione liste biće nosioci nove vlasti u Baru, Bijelom Polju i Plavu. SDP je osnažio svoju odborničku podršku u Budvi, Tivtu, Baru, Rožajama, Podgorici, zadržao broj odbornika u Kolašinu, Bijelom Polju, Plavu.

U Podgorici građanska lista koja je formirala Pokret “Svi za naš grad” nije uspjela da ostvari pobjedu i pored dobre kampanje i rezultata nosioca liste Ivana Vukovića u prethodnom periodu. Svakako nijesmo tim zadovoljni, ali čestitamo pobjednicima izbora. SDP prihvata poruku građana i političko djelovanje će kreirati shodno porukama koje su birači poslali na izborima.

Ovi izbori pokazuju da su ojačale snage koje imaju snažan populistički iskaz, a da koncept kojim su nastupile građanske i suverenističke stranke nije bio dovoljno dobar, posebno u Glavnom gradu, da se tome suprotstavi. Očigledno je da se moraju tražiti drugačiji, demokratski, načini i modeli političke borbe i drugi odgovori u odnosu na narastujući populistički i nacionalistički trend.

Socijaldemokratska partija će nastaviti sa snažnom borbom za građanski evropski, demokratski i reformski opredijeljeno društvo. Poruke izbora moraju se razumjeti, greške ispravljati. Mi ne odustajemo i dalje vjerujemo da je građanska, evropska i sekularna Crna Gora, članica NATO i buduća članica EU jedino ispravan politički put.

Socijaldemokratska partija Crne Gore