Skip to content

SDP predao krivičnu prijavu protiv Vraneša: Nikome nećemo dozvoliti da omalovažava Crnu Goru

Predstavnici liste “SDP-Za našu kuću” predali su krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštine Pljevlja Daria Vraneša zbog osnovane sumnje da je javno izložio poruzi državu i njene simbole, a proslavu 21. maja nazvao cirkuskom predstavom.

Ispred zgrade Tužilaštva novinarima se obratio Ivan Vujović koji je kazao da su podnijeli prijavu zbog grubog vrijeđanja države.

“Nikome nećemo dozvoliti da omalovažava državu Crnu Goru. Ovo je samo jedna u nizu akcija koju treba sprovesti. Očekujemo i političku akciju od strane onih koji podržavaju Vraneša i apelujemo da ga odmah smijene jer nije dostojan da obavlja tu funkciju”, naveo je Vujović.

Očekuju kaže i od pravosuđa da promptno reaguje kako se slične stvari ne bi dešavale.

“Imamo Demokrate, URA-u i pokret Evropa sad koji podržavaju Vraneša i nismo čuli nikakvu reakciju sa njihove strane. Očekujemo i njihovu reakciju. Vidjećemo da li će njima biti lakše da to urade poslije izbora. Ćutanje je nedopustivo i plašim se da će i nakon izbora njihova reakcija izostati”, kazao je on.

Ako se, ističe,ovakva praksa nastavi to će biti razorno za ustavni sistem i državne intetese.

“Pravosuđe je na velikom ispitu da iz korjena sasiječe ovakve antidržavne akcije. Krivičnu prijavu je sastavio pravni tim SDP-a na čelu sa advokatom Bojanom Vujovićem”, naveo je.