Skip to content

SDP Rožaje: Nastavljamo sa odgovornom i reformskom politikom, posvećenom interesima Crne Gore

Na sastanku Opštinskog odbora SDP-a Rožaje, kojem je prisustvovao predsjednik Raško Konjević,  a povodom razmatranja ukupne političke situacije u zemlji, data je puna podrška politici rukovodstva partije i iskazano zadovoljstvo zbog snažnog rasta povjerenja građana u politiku Socijaldemokratske partije.

Konstatovano je da je SDP u proteklih godinu i po dana svojim dinamičnim političkim djelovanjem, posebno u Skupštini Crne Gore, snažno doprinio razobličavanju pogubne politike tzv. ekpertske Vlade, koja je svojim djelovanjem dovela u pitanje neke od strateških opredjeljenja državne politike.

Predsjednik SDP Raško Konjević je naglasio da je, između ostalog, kao proizvod takvog djelovanja SDP na kraju i došlo do pada Vlade u Parlamentu, čime su se stvorili uslovi da Crna Gora izađe iz jednog pogrešnog modela koji je državu unazadio u mnogim važnim segmentima.

Konjević je naglasio da će SDP nastaviti da vodi odgovornu državotvornu i reformsku politiku, posvećenu jasno definisanim strateškim interesima Crne Gore koji podrazumijevaju potpunu inkorporiranost u sistem Evropske unije i NATO, odnosno partnerstvo sa najrazvijenijim demokratskim zemljama.

Na sastanku OO SDP Rožaje je takođe razgovarano o pripremi SDP za lokalne izbore i tom prilikom iskazano zadovoljstvo zbog sve većeg priliva članstva, pristupanja partiji stručnih i dokazanih pojedinaca, koji su u susret rožajskim izborima već pružili javnu podršku SDP-u.

Član Predsjedništva SDP Izet Bralić i predsjednik OO SDP Faruk Agović su, imajući sve to u vidu, ocijenili da SDP i u Rožajama, kao i u svim drugim sredinama, značajno povećava svoju podršku koja je garancija odličnog rezultata na predstojećim lokalnim izborima.

Na sjednici OO SDP – Rožaje, ispred rukovodstva partije, prisustvovali su i Adis Balota, potpredsjednik i Ivan Vujović, generalni sekretar SDP.

Socijaldemokratska partija Crne Gore