Skip to content

SDP Tivat: Odlučili se za sjednicu SO prije uvođenja prinudne uprave, Đurović neće doći 

Socijaldemokratska partija je još prije pola godine jasno saopštila da vlast u gradu ne funckioniše na način koji građani Tivta zaslužuju, sa pravom očekuju – i na način koji je dogovoren kada je stara vlast smijenjena a novoj većini data šansa za upravljanje gradom. Nova vlast je u velikom dijelu nastavila prakse zloupotrebe, revanšizma i nepotizma koje je praktikovala i stara DPS-ova uprava.

Zbog toga smo jasno zahtijevali da se postigne dogovor o širem učešću u vlasti, da odgovorni podnesu odgovornost za učinjeno ili da se mandat vrati građanima.

Odlazeća lokalna vlast je nekoliko puta, veoma nekorektno, otpuživala SDP zbog ovog stava, da bi upravo danas zakazala sjednicu Skupštine sa tačkom za skraćenje mandata.

Na žalost, za ovu sjednicu su se odlučili posljednjeg dana koji im je određen od strane Ministarstva javne uprave, prije uvođenje prinudne uprave za naš grad. Ta vrsta neozbiljnosti nekoliko gradskih čelnika, koji su se potpuno otuđili od građana, dovela je da toga da svi zajedno izgubimo godinu koja se mogla iskoristiti puno bolje.

Naš stav je jasan i prije pola godine i danas – Tivat zaslužuje poštenu, otvorenu i građanima okrenutu vlast i Tivat mora biti gradjanska i evropska prijestonica Crne Gore, a ne mjesto radikalnog velikodržavnog nacionalizma, kakav je kroz određene aspekte aktivnosti dijela lokalne uprave nažalost postajao.

Tivat zbog toga i politički i kroz opšte društvene aktivnosti mora biti građanski, evropski i multietnički centar moderne Crne Gore, a SDP će biti predvodnik tih snaga na novim lokalnim izborima.

Zbog svega navedenog, odbornik SDP neće prisustovati  današnjoj sjednici Skupštine.

OO SDO Tivat