Skip to content

SDP: U CEDIS-u od “demokratskih promjena” zaposleno 300 ljudi

Šta je i kako radilo rukovodstvo CEDIS-a u proteklih godinu i nešto dana najbolje se vidi po milionskim gubicima koje je napravilo, a da li je sem očajno lošeg poslovanja bilo i nezakonitih radnji, o tome će se vjerujemo ubrzo izjasniti Specijalno tužilaštvo.

Zato bi partijskom menadžmentu ove kompanije bilo bolje da u javnosti pokuša nastupiti argumentovano, koliko god to bilo teško u datim okolnostima, a da se okane političkih prepucavanja i kvalifikacija prema poslanicima koji samo traže informacije gdje je i kako završio novac građana.
Razumijemo da je kod partijskog rukovodstva CEDIS-a proradio partijski refleks, budući da je odlazeća vlast institucije doživjela kao partijske feude, ali će javnosti ipak morati da objasne svoje „uspjehe“ u poslovanju i zakonitost rada.

SDP očekuje od Specijlnog tužilaštva odgovore na pitanja koja su sa pravom zainteresovala javnost, budući da postoji osnovana sumnja u nezakonito razbacivanja sa milionima eura državne kompanije, odnosno građana Crne Gore.

Javna je tajna da je u CEDIS-u od „demokratskih promjena“ zaposleno 300 ljudi, te da je kompanija postala „simbol nepotizma“, kako je rekao potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, pa će biti zanimljivo vidjeti egzaktne podatke i o ovim činjenicama.

Zato, gospodo iz rukovodstva CEDIS-a, javnosti ste, a vjerujemo i SDT-u, dužni odgovore na konkretna pitanja a političko-partijska prepucavanja ostavite za period koji izvjesno slijedi.

Socijaldemokratska partija Crne Gore